Koninklijke onderscheiding voor Bert de Leede

Bert de Leede.jpgmaandag 06 november 2023

Op 26 september 2023 nam Bert de Leede afscheid van de gemeenteraad en werd hij koninklijk onderscheiden door burgemeester Laurens de Graaf. Tijdens de raadsvergadering speldde de burgemeester de versierselen op bij Bert en werd hij benoemt tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Bert is van 1998 tot 2002 namens het CDA raadslid geweest. In 2015 kwam hij opnieuw in de raad maar nu voor de ChristenUnie. Vanaf 2020 was Bert fractievoorzitter en sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen was hij dat van de fractie van ChristenUnie-SGP. Na in totaal ruim 12 jaar raadslid te zijn geweest, was het voor hem een mooi moment om het stokje over te dragen. Bert was een van de sturende krachten bij het tot stand brengen van de huidige fractie van ChristenUnie-SGP. Speerpunt bij de laatste raadsverkiezingen en van de huidige coalitie was en is de zelfstandigheid van de Gemeente Lopik. De komende tijd zal Bert zich vooral richten op het werk in zijn onderneming en op het gebiedsproces dat in onze regio van start gaat waarbij onder meer de verduurzaming van de landbouw centraal staat. De besturen van ChristenUnie en SGP zijn zeer dankbaar voor de inzet (met gepaste gedrevenheid en deskundigheid) van Bert en het vele werk dat het raadswerk met zich meebrengt.

Arie Schep heeft Bert opgevolgd als fractievoorzitter, hetgeen hij ook in de vorige raadsperiode gewend was namens de SGP. Daarnaast heeft Ad de Korte de vrijgekomen plaats in de fractie ingenomen. Ad was al enige tijd commissielid en daardoor nauw betrokken bij het werk in de fractie. De besturen van ChristenUnie en SGP in Lopik zijn verheugd en dankbaar dat Arie en Ad het raadswerk in de fractie voorzetten samen met Didy Brokking, Maarten de Heer en Simon Hoogendoorn.

« Terug

Reacties op 'Koninklijke onderscheiding voor Bert de Leede'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.